Cristiano Ronaldo – suuri pelaaja, pieni ihminen?

Tämä kirjoitus ei niinkään käsittele Cristiano Ronaldon suuruutta pelaajana, se on jokaiselle urheilua seuraavalle itsestään selvää. CR7 on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista ja kenties jopa maailman kaikkien aikojen tunnetuin urheilija. 

Meistä lähes kaikilla on Ronaldosta joku mielipide, meistä lähes kaikki ovat olleet joko Ronaldon tai Messin tallissa. Itse olen aina ollut enemmän Messin kuin Ronaldon mies, joskin viimeisinä vuosina aloin pitämään Ronaldosta yhä enemmän kunnes mopo lähti käsistä ja itsekeskeisyys astui esiin. Ronaldon viime aikojen käytös tuo mieleen muutamankin selfie-keskeisen poliitikon, mutta ei nyt mennä siihen sen enempää. 

Suuren johtajan, joukkueen kapteenin ja miljoonien junnujen esikuvan ei pitäisi käyttäytyä kuten Ronaldo käyttäytyi huippu-uransa viimeiset hetket. Ronaldo kiukutteli ensin itsensä ulos ManU:sta ja lopulta ulos myös MM-kisoista. Ronaldo jätti joukkueensa tuskissaan kentälle ja käveli yksin stadionin uumeniin parkumaan elämän kovuutta. Miksi Ronaldo ei jäänyt kentälle tukemaan joukkuetovereitaan, kuten kapteeni tekee? Miksi Ronaldo ei jättänyt tyylikkäitä jäähyväisiä MM-kisayleisölle ja kävellyt vaikka koko kentän ympäri faneille kunniaa osoittaen? Aika moni muu olisi tehnyt juuri niin. Toisaalta, Ronaldo ei ole juuri koskaan tehnyt niin kuin joku muu olisi tehnyt, Ronaldo on aina tehnyt kuten Ronaldo on itse halunnut tehdä ja tehnyt sen vielä paljon paremmin kuin Zlatan. Tässä kohti herää väkisinkin kysymys miksi itseään joka paikassa esiin nostava Zlatan on cool ja paljon kovemmilla meriiteillä pelaava Ronaldo on pelle, jos toimii apaut samoin kuin Zlatan?

Ai niin. Kaikkien aikojen paras, GOAT, sitä keskustelua ei tarvitse enää ainakaan Messin ja Ronaldon välillä käydä. Messi on ollut muutenkin edellä koko ajan, mutta toki Ronaldon paremmuudelle on pystynyt löytämään jotain perusteluja, nyt niitäkään ei enää ole. Tuhannen pelatun ottelun jälkeen kaksikon statsit olivat seuraavat. 

Maalit: Messi 789, Ronaldo 725
Syötöt: Messi 348, Ronaldo 126 
Mestaruudet: Messi 41, Ronaldo 31 

Messi on kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, ainakin jos vertailukohtana on Ronaldo. Pele, Maradona, Zidane ja muutama muu nimi nousee toki mieleen myös, mutta Messille tuo titteli kuulunee, puhumattakaan jos Messi vie joukkueensa maailmanmestaruuteen asti. Sen unelman tiellä on enää Kroatia ja Ranska tai Marokko. Mutta se Messistä, palataan Ronaldoon. 

Kaikesta huolimatta tulen aina ihailemaan Cristiano Ronaldoa. En sen takia miten hän ei toivotulla tavalla kestänyt ikääntymisen ja oman roolin pienenemisen tuomia pettymyksiä, vaan sen takia mitä hän teki 99% urastaan. Sen noin 99% prosentin ajan urastaan Ronaldo antoi meille kaikille urheilufaneille aivan uskomattomia elämyksiä ja suorituksia, sellaisia, joihin kukaan muu ei tule koskaan pystymään. Sen 99% ajan urastaan Ronaldo omistautui vain ja ainoastaan jalkapallolle ollakseen maailman paras, jota hän eittämättä useana vuonna olikin. Sitä juniorista lähtien yhdelle asialle omistautumista, kaiken muun sivuun jättämistä, jatkuvasti silmätikkuna ja keskellä valtavien paineiden alla olemista, siitä selviytymistä ja samalla valtavaa hyväntekeväisyyttä tekevää Ronaldoa, sitä Ronaldoa minä ihailen. 

Eikä minulla ole myöskään mitään tietoa tai kokemusta siitä mitä maailman seuratuimpana ihmisenä eläminen tekee pääkopalle. Tai mitä pääkopassa tapahtuu, kun menetät vastasyntyneen lapsesi. Kun Ronaldon viimeisen vuoden tapahtumia käy läpi, ei ole mikään ihme että käytöksessä ja toimintatavoissa on ilmennyt hyvin hämmentäviäkin piirteitä. Vastaavassa tilanteessa aika moni meistä menisi ihan totaalisen sekaisin, Ronaldo on silti pystynyt suorittamaan ja tekemään työnsä erittäin korkealla tasolla. 

Pyrin lähes aina löytämään asioista jotain hyvää, vaikka ne näyttäisivät kuinka huonoilta. Ronaldon itsekäs poistuminen stadionin uumeniin oli osoitus ihmisen pienuudesta, inhimillisyydestä, tunteesta, vitutuksesta, totaalisesta tyhjyyden tunteesta. Vai oliko poistuminen sittenkään itsekäs? Nimittäin Ronaldon poistuessa stadionin uumeniin jokaisella kameramiehellä oli hyvä mahdollisuus kuvata ja täyttää lööpit välillä vähän jollain muullakin kuin pettyneellä Ronaldolla. 

Miksi muuten Ronaldon pettymykset ja kiukuttelut keräävät niin paljon tykkäyksiä? Siksi koska suurin osa ihmisistä on lähtökohtaisesti pieniä. Viimein moni saa kokea tunteen, jossa hypertähti Ronaldo alkaa muistuttaa edes hieman sitä peilistä päivittäin takaisin tuijottavaa epäonnistunutta mötköä.

Kiitos Cristiano Ronaldo, olit ja olet yksi maailman kaikkien aikojen parhaista urheilijoista ja suurimmista persoonista. 

Ps. Jaksuhalit Saudeihin 200M setelikylpyyn, kyllä se siitä iloksi muuttuu!

Scroll to Top
KATSO KASINOBONUKSET