Messi lisännyt Inter Miamin arvoa jo miljardilla – katso tästä Messin luomat hurjat numerot

Maailman kaikkien aikojen parhaana pidetyn jalkapalloilijan, Lionel Messin, sopimus Inter Miamin kanssa on jo nyt tuonut uskomatonta arvonnousua useilla rintamilla niin Inter Miamille kuin myös koko jalkapallon asemalla USA:ssa. Vaikka Messi tyytyi huomattavasti pienempään peruspalkkaan kuin Saudi-Arabiasta tarjottiin, Messin on mahdollista netota Miami-sopimuksella jopa suuremmin kuin Saudeissa.

Inter Miamin sosiaalisen median seuraajat ovat räjähtäneet Messin saapumisen jälkeen. Ennen Messin sopimusta Miamilla oli noin 0,8M seuraajaa, nyt niitä on jo lähes 13M, joten seuraajien määrä on ollut suorastaan infernaalinen. Inter Miamilla on enemmän IG-seuraajia kuin koko muun MLS-liigan joukkueilla yhteensä.

Seuratuimmat joukkueet USA:ssa

1. Golden State Warriors: 31 M
2. Los Angeles Lakers: 23 M
3. Cleveland Cavaliers: 16 M
4. Inter Miami CF: 12,8 M

Seuraajamäärien nousu takaa Inter Miamille useiden kymmenien miljoonien vuosittaiset lisätulot kumppanuuksista.

2. Apple TV MLS Season Pass

MLS ei pystynyt tarjoamaan Messille yli miljardia kuten saudit, mutta MLS pyysi apuun kumppaninsa Applen, jonka luotiin startegia, jossa Messille tarjoutuu merkittävä lisätienisti tv-kausipassien myynnistä. Applen ja MLS:n sopimus on kymmenvuotinen ja arvoltaan 2,5 miljardia ja nostaakseen oman sopimuksensa tuotto-odotuksia Apple antoi Messille rojaltiosuudet tv-passien myynnin noususta. Messin 480M IG-seuraajaa eivät varsinaisesti vaikeuta tämänkään lisämyyntiä. Messin tulon jälkeen kausipassien myynti on räjähtänyt. On enemmän kuin todennäköistä, että tämäkin tuottaa molemmille osapuolille useiden kymmenien miljoonien lisätaalat per kausi.

3. Paitamyynti

Messin paitoja myytiin noin 2 miljoonaa per vuosi hänen ollessaan Barcelonassa. Jos Messin paitoja myytäisiin nyt ”vain” miljoona per vuosi, se tarkoittaisi noin 200 miljoonan lisätuloja. Paitamyynnistä ei ohjaudu kaikki tulot seuralle, vaan seuroille jää myynnistä yleensä noin 15%. Näin ollen paitamyynti toisi Inter Miamille lisää rahaa kassaan noin 30 miljoonaa per vuosi.

4. Enemmän tuloja – isompi arvo

Miamin tulot olivat viime vuonna 56 miljoonaa, omistaja Jorge Mas ennakoi seuransa tuplaavan tulonsa jo Messin ensimmäisen vuoden aikana ja samalla joukkueen nykyinen arvo 600 miljoonaa olisi vuoden päästä noin miljardin verran suurempi. Samalla Inter Miamista tulisi jo hetkessä arvokkaampi seura kuin moni Valioliiga seura on.

Messin sopimuksessa on myös osuus Inter Miamin arvonnoususta ja omistuksesta. Mikäli seuran arvonnousu jatkuu suunnitellulla tavalla, saattaa Messi hyvinkin netota sopimuksestaan pitkällä aikavälillä jopa enemmän kuin saudeista tarjotulla yli miljardin palkkiolla.

Messin tulolla on suuri vaikutus myös muihin pelaajiin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Huuhkajien Robert Taylor, joka on toiminut Messin ykkösaisaparina kentällä, saavuttaa hänkin kohta jo 100k seuraajan rajapyykin. Ennen Messin tuloa Taylorilla oli seuraajia hieman yli 40k.

Lähde: Joe Pompliano Twitter.

Scroll to Top
KATSO KASINOBONUKSET