Ruotsi teki mahdottomasta mahdollisen, Suomi rumasti ulos MM-kisoista!

No eihän sen nyt näin pitänyt mennä… U20 MM-kisojen puolivälierässä Ruotsi teki ”ruotsit” ja kairasi jo lähes mahdottomalta näyttäneen voiton varsinaisella peliajalla.

Suomi dominoi ensimmäistä erää ja Ruotsi oli pesukoneessa kuin Suomi USA:ta vastaan. Täysin edellä mainitun ottelun tavoin ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 1-1, pelitapahtumia lukemat eivät kuvanneet millään tavoin. Oliver Kapanen iski Suomen 1-0 johtoon ja Ruotsin Carlsson tasoitti ohjurilla erän loppuun 1-1.

Toiseen erään Ruotsi löysi peliään ja pyöritti välillä Suomea hurrikaanin tavoin. Tolpat kilahtelivat, mutta maalia Ruotsi ei saanut aikaiseksi. Kolmannessä erässä Niko Huuhtanen siirsi Suomen 2-1 johtoon ja ottelu eteni täysin Suomen hallinnassa. Kun ottelua oli enää muutama minuutti jäljellä oli jälleen Carlssonin vuoro luutia kiekko Suomen maaliin ja peli tasoihin 2-2.

Suomelle tarjottiin vielä ratkaisua ottelun loppuun lähes kahden minuutin ylivoimalla, mutta hupskeikkaa… Kiekko pomppi ensin Suomen pakin lavan yli ja nopean laitakamppailun jälkeen Stjernborg murtautui läpiajoon iskien Lampisen längistä 3-2 voittolukemat alivoimalla.

– Molemmat joukkueet ihan ytimessä, meidän paras peli. Muutama minuutti, taivas ja helvetti. Haluttiin olla maailman paras joukkue, totta kai tämä on kova pettymys, kommentoi päävalmentaja Tomi Lämsä.

Kisojen kommentaattorina toiminut kokenut pakki A-J Niemi näki tappiolle yhden ison syyn pakkien peluutuksessa.