Valavuori: ”Connor McDavid ei ollut playoffsien MVP – Barkov oli”

Ei mahdu minun urheiluymmärrykseeni miten häviävän joukkueen pelaaja palkitaan pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana. Ei mahdu, ei sitten millään, eikä tule koskaan mahtumaan. Kun hävinneestä joukkueesta valitaan playoffsien arvokkain pelaaja, menee kilpaurheilun suurin tarkoitus olennaisesti rikki. Vielä isommin se menee rikki, kun pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitaan hyökkäystehoistaan tunnettu pelaaja, jonka tehot olivat mestaruuden ratkaisseessa ottelussa 0 + 0 = 0.

Playoffsien arvokkaimman pelaajan pytyn, Conn Smythe Trophyn saanut Connor McDavid oli hyvä, loistelias, mutta ei tarpeeksi hyvä ja loistelias. Joukkueurheilussa pelataan voitosta ja pudotuspelien arvokkain pelaaja tulee aina voittavasta joukkueesta, sen verran vakavasti tulee suhtautua joukkueurheilun olennaisimpaan asiaann, voittamisen, joukkueena voittamiseen. Molemmat sekä Barkov että McDavid ovat tietenkin aivan fantastisia pelaajia ja ilman heitä kummankaan joukkue ei olisi finaaleissa. Silti, Barkov oli joukkueelleen vielä merkittävästi arvokkaampi, koska Barkov voitti finaalit. Barkov oli pudotuspelien MVP, eikä Barkovin merkitystä löydä pistetilastosta. Barkov nollasi pudotuspelien arvokkaimmaksi valitun, maailman parhaana pidetyn McDavidin kaksi kertaa putkeen, ja mikä tärkeintä, teki sen vielä ratkaisevassa Game Sevenissä. Ainakaan minä en etsimälläkään löydä mitään arvokkaampaa kuin mitä Barkov joukkueelleen teki.

Kaiken tarpeellisen Conn Smythe Trophyn väärästä osoitteesta kertoo se, ettei McDavid tainnut mennä edes noutamaan palkintoaan. Sen sijaan McDavid hoiti kapteenin tonttinsa todella tyylikkäästi ja saatteli hävinneen joukkueensa koppiin lohduttaen jokaista joukkuekaveriaan. McDavid haluaa nimensä Conn Smythe Trophyyn Stanley Cupin voittajana, ei häviäjänä.

Alla vielä tilasto pudotuspeleistä ennen viimeistä peliä. Tilastossa on eritelty miten McDavid pelasi Panthersia vastaan kun Barkov ei ollut jäällä ja kun Barkov oli jäällä. Yksiselitteisesti Barkov pysäytti McDavidin ja voitti mestaruuden Floridaan.

Muista myös Mummorullan Superkisa – palkintona 6 supermatkaa Euroopan parhaisiin futiskohteisiin!

EM-futiksen kerroinkisassa jaossa 10.000€ palkintopotti

Scroll to Top
KATSO KASINOBONUKSET