Valavuori: ”Huutonaurua Rive Kanervan potkuja vaativille”

Home » Valavuori: ”Huutonaurua Rive Kanervan potkuja vaativille”

Huutonaurua Rive Kanervan potkuja vaativille, se on ensimmäinen reaktio, jonka koen kun näen hyvin vajavaisella urheiluymmärryksellä varustettuja kolumneja ja somekirjoituksia, joissa vaaditaan Rivelle potkuja.

Rive oli se, joka nosti Huuhkajat uudelle tasolle ja nyt kahden huonosti menneen pelin jälkeen pitäisi saada potkut. Ei kukaan edes ohuesti huippu-urheilusta jotain ymmärtävä vaadi tässä kohtaa kenellekään potkuja, ei etenkään valmentajalle, joka pystyi loihtimaan täysin keskinkertaisesta materiaalista joukkueen, joka pystyi kerta toisensa jälkeen haastamaan ja jopa voittamaan huomattavasti paremman materiaalin joukkueita. Minulla on ainoastaan yksi ohje toivottavasti pestinsä pitävälle Rivelle: Jos häviät urheilumatsin, älä pyytele anteeksi, ellet nyt tehnyt vaikka kolmea omaa maalia. Ei sulla ole mitään anteeksipyydeltävää yhtään keneltäkään.

Huuhkajien materiaali ei ole missään vaiheessa ollut kovin kaksinen, aniharva pelaajista on pelannut maailman kovimmissa liigoissa. Isoimman menestyksen hetkillä Teemu Pukki kantoi joukkuettaan jatkuvilla maaleilla ja maailman parhaisiin maalivahteihin kuuluva Lukas Hradecky teki ihmeitä tolppien välissä. Samalla moni muu hyvä pelaaja pystyi nostamaan omaa tasoaan vielä pari pykälää, jolloin Huuhkajista tuli enemmän kuin osiensa summa. Tällä hetkellä joukkueessa pelaa enää tasan yksi absoluuttisella maailman huipulla oleva pelaaja, Hradecky, ja sieltä tolppien välistä on hyvin haastavaa tehdä voittomaaleja.

Pelaajatähtien vanhetessa ja osan jo lopettaessa joukkueen materiaali ei vaan tällä hetkellä ole riittävän hyvä. Yksikään valmentaja ei pysty tuolla materiaalilla mitään taikoja tekemään, nyt on uuden sukupolven aika astua esiin ja päästä parempiin liigoihin pelaamaan, jotta valmennuksella on edellytyksiä saada Huuhkajat levelille, jossa se voi aidosti haastaa selvästi suurempia jalkapallomaita ja toistuvasti niputtaa pienemmät. Ei jenkkisarjasta EM-karsintoihin lentämällä sovi odottaa mitään suurta, lisähankaluuksia tuottaa lyhyet valmistautumisajat sekä aikaerot. Samalla on hyvä muistaa, että maailman pelatuimman pelin pienemmätkin maat ovat tätä nykyä jo melkoisen hyviä.

Osa mediasta on mennyt ihan sekaisin suomalaisen jalkapallon mittasuhteista ja Huuhkajien oikeasta tasosta. Toitotetaan jotain jalkapalloyhteiskunta-horina, vaikka kaikki numerot kertovat toisin. Ei yksi EM-kisapaikka ole mikään autuaaksi tekevä asia, ei etenkään silloin kun kisoihin pääsee puolet Euroopan maista, joihin lukeutuvat mm. San Marino, Malta, Liechtenstein, Kypros, Gibraltar, Färsaaret ja Andorra. EM-kisapaikka oli hyvä suoritus, mutta myös odotettu tulos, mikään sensaatio se ei ollut, ei siellä päinkään.

Ja kun katsotaan pelaajien tasoa, niin ylivoimaisesti paras maajoukkue Suomella oli kauan aikaa sitten. Avauksessa oli kaksi supertähteä Jari Litmanen ja Sami Hyypiä, avauskokoonpanossa oli Tihinen, Forssell, Väyrynen, Kolkka, Johansson, Tainio, Riihilahti jne… Tolppien väliin oli valinnan varaa kahdesta Valioliiga-maalivahdista Jääskeläisestä ja Niemestä, jopa vaihdosta pystyi heittämään sisään Valioliiga-pelaajan, nyt yhtään sellaista ei ole edes avauskokoonpanossa.

Kunnioitetaan joukkuetta, kunnioitetaan uusia kasvavia pelaajia, kunnioitetaan paljon joukkueen eteen tehneitä jo ikääntyneitä pelaajia, kunnioitetaan Rive Kanervan saavutuksia, ei historiaa voi unohtaa tai heittää roskiin näin lyhyen ja epäonnistuneen stintin takia. Jos joku nyt tässä kohtaa erehtyisi edes miettimään Riven potkuja, hänet pitäisi potkia pihalle välittömästi.

Bonuspaketti jopa 800€ asti + 300 IK

5.0

5 tähden pikakasino vedonlyönnillä! 

5.0

Mummiksen suosikki: bonuksia 550€ asti + 50 IK

5.0
© Copyright 2023 Mummorulla.com