Valavuori: ”Joka 40. Suomessa ammatikseen urheileva on nainen!”

Home » Valavuori: ”Joka 40. Suomessa ammatikseen urheileva on nainen!”

Hetki sitten julkaistu tilasto kertoo korutonta kieltään suomalaisesta ammattiurheilusta, joka on edelleen aivan totaalikaupassa. Miesten osalta tilanne on sentään edes kohtuullinen, naisten osalta tilanne on edelleen täysin toivoton.

Virallisen tilaston mukaan Suomessa asuvia ammattiurheilijoita on yhteensä 1262 henkilöä, heistä 33 on naisia oli noin joka 40. ammattiurheilija on nainen. Ennen kuin ehdit vaatia tasa-arvoa ja nostat näyttävän tykkäysplakaatin jossain somekanavassasi, käy ostamassa edes yksi pääsylippu johonkin naisten urheilutapahtumaan ja jatketaan sitten keskustelua.

Jääkiekko dominoi ammattiurheilijalistauksessa yhteensä 656:lla urheilijallaan. Jalkapallo on selvä kakkonen 328 lukemallaan, muille lajeille jää lähinnä pähkinöitä. Mielenkiintoinen luku oli pesäpallon nousu ohi koripallon. Tilasto alla.

Voidaan myös kysyä onko 1000€ kuukaudessa tienaava ammattilainen, tuolla summalla kun ei kukaan pysty elämään ja kattamaan kulujaan. Virallinen tuloraja ammattiurheilijalle vuodessa on 12 090 euroa. Tuon summan ylittävät joutuvat/saavat ottaa lakisääteisen ammattiurheilijavakuutuksen. Toki valtaosalla vakuutuksen ottajana sekä maksajana on seura eli työnantaja.

Mitä näille luvuille on sitten tehtävissä? No eipä juuri mitään niin kauan kuin Suomen populaatio pysyy näin pienenä ja asiakkaita sekä ostovoimaa on hyvin rajallinen määrä. Kun tähän lisätään vielä pitkään jatkunut Suomen taloudellinen syöksykierre, yhä kasvava köyhyys ja täysin absurdi verotus, voidaan melkoisella varmuudella todeta ettei ammattiurheilu tule olemaan Suomessa mikään rahasampo missään vaiheessa.


100% casino bonus 1000€ tai 100 % ilmaisveto vedonlyöntiin
5.0

100% 600€ asti ja 50 ilmaiskierrosta 

5.0

200% aina 200€ asti + 10% käteispalautus

5.0
© Copyright 2023 Mummorulla.com