Valavuori: Missä kohtaa Suomesta tuli Hölmölä?

Heitän nyt melko kovan väitteen: Suomi on maailman hölmöin kansa koulutuspohjaansa nähden, nimittäin muussa tapauksessa koko 2000-luvun jatkuneiden täysin järjettömien päätösten aiheuttamia vakavia seuraamuksia on täysin mahdotonta selittää. Miten ihmeessä meille pienestä pitäen niin fiksuksi toitotettu ”sivistyskansa” on pystynyt tuhoamaan hyvinvointiyhteiskuntaansa joka suunnasta ja vieläpä ilman minkäänlaisia korjausliikkeitä? 

Kadotettu lintukoto & peruskoulu

Kuten moni lukijoista, kasvoin turvalliseen Suomeen, joka piti huolen omistaan. Suomeen, jossa peruskoulun sai käydä rauhassa ilman jatkuvaa väkivallan pelkoa ja turvattomuuden tunnetta. Peruskoulun, jossa opettaja oli pomo eikä keskenkasvuinen räkänokka tai räkänokan kasvattamatta jättäneet vanhemmat. 

Edesmennyt äitini oli opettaja ja rehtori, joka näki muutoksen ytimestä. Keskustelimme asiasta usein ja aina niin kovin fiksusti sekä maltillisesti perustelunsa esittänyt äitini oli hyvin huolissaan muutoksesta, joka tulisi heijastumaan koko yhteiskuntaamme. 

Joudumme lukemaan etenkin kasvukeskusten peruskoulujen rauhattomuudesta ja väkivallanteoista lähes päivittäin. Esimerkiksi Kaarinassa tätä tohdittiin kutsua koulukiusaamiseksi, jota se ei enää todellakaan ole, se on silmitöntä väkivaltaa ja nuorisorikollisuutta, jonka ylivoimaisesti suurin yksittäinen aiheuttaja on täysin epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Tämän joutui vihdoin myöntämään myös Espoon kaupunki, joka vielä muutama vuosi sitten toitotti mantraansa maahanmuuton tuomasta lisätuotosta ja osaamisesta. No miten sitten kävikään? Maahanmuutto aiheutti järjettömät lisäkustannukset, osaajia ei ollutkaan missään ja Espoossakin joudutaan leikkaamaan lisää ja/tai nostamaan veroja.

Mitä muuten luulette, että tässä kohtaa tekee yhä useampi oikea espoolaisosaaja- ja menestyjä, siis tämän sirkuksen maksaja? Aivan oikein, muuttaa pois tai on muuttanut jo, ja maksaa jatkossa veronsa vaikkapa Viroon, jossa selviää vähän yli 20 prosentilla. Siirtoa etelämmäs puoltaa moni muukin seikka, vaikkapa koulujen PISA-tulokset, joissa niissäkin Suomen peruskoulu jää jyrän alle jopa entisille kehitysmaille. 

Vihdoin yhä useampi kansanedustaja edes reagoi silmiemme edessä vuosia olleisiin asioihin. Tähänkin toki vaadittiin presidentti Sauli Niinistön ulostuloa ennen muiden suun availua. Samalla tässä toivoisi arvostamaltani Niinistöltä paljon suorempaa puhetta tilanteesta ainaisten, liiankin kauniiden vertauskuvien sijaan. 

Toivoisin myös jatkuvasti viime vuosina parantaneen ja arvostamani Alex Stubbin korjaamaan sanomansa ja kertoneen ollessa täysin väärässä opettaessaan Donald Trumpia Ruotsin tilanteesta vuonna 2017. Otsikossa väitettiin Stubbin opettaneen Trumpia vaikka jokainen lukutaitoinen osaa kertoa tilanteen menneen täysin toisinpäin. Ja ei, tämä ei ollut aivan liian syvälle omissa jutuissaan uponneen Trumpin ylistys vaan faktapohjainen toteamus. Aivan liian usein keskitymme siihen kuka sanoo, kun pitäisi keskittyä siihen mitä sanoo.

Ajaako poliitikko omaa vai Suomen etua?

Tämä kysymys on noussut esiin useissa keskusteluissa nykyhässäkkää seuratessa, eikä vähiten lähinnä IG-kuviensa tykkäysmääristä kiinnostuneen pääministeri Sanna Marinin käytöksen vuoksi. En nyt tässä kohtaa edes lähde jauhojengi-juttuihin, niin sinisilmäiseksi on iso osa kansasta mennyt. Sanonpa vaan ettei poliitikon, puhumattakaan pääministerin tehtävänä ole edistää omaa brändiään Suomen kustannuksella. Nykyisen pääministerin tulevan kv-urapolun hinnaksi muodostui muutama kymmenen miljardia maksettavaa nykyisille ja tuleville suomalaisille sukupolville, iso kiitos tästä kuuluu toki myös hallitusviisikolle, jonka ohjauksessa Suomi on vajonnut yhä syvemmälle köyhyyteen ja turvattomuuteen. 

Ja kun nyt mainitsen tämän Suomen historian tuhoisimman viisikon, on pakko ottaa vielä yhdeksi esimerkiksi Maria Ohisalo. Suomen rajat lopullisesti täysin holtittomasti avannut sisäministeri esiintyy jonain vihreän siirtymän lähettiläänä lentäen ympäri maailmaa ja samaan aikaan puoliso johtaa Itämeren alueen merkittävimmän yksityisen tukkukauppiaan polttoainekauppaa. Kuinka tyhmiä te äänestäjät oikein olette?

Ja nämä samat Suomen tuhoajat ovat toitottaneet täysin toimimattoman kehitysavun tärkeyttä. Suomesta on painettu jo pitkään vähintään miljardi per vuosi ”kehitysapuun”, jonka tuloksia saamme lukea vaikka juuri tänään julkaistusta raportista. Miten ihmeessä jatkuvasti köyhtyvällä maalla on varaa lähettää miljardi lähinnä kehitysmaiden eliitille vain vahvistamaan korruptiota? Missä ne kehitysavun tulokset ovat? Voin vastata, niitä ei ole. Tulokset ovat siellä samassa jäteämpärissä kuin Suomen maahanmuuttopolitiikan tulokset. Ikävästi nämä tulokset eivät kuitenkaan maadu vaan leviävät eksponentiaalisesti ympäristöömme.

Ai niin. Kovin moni tuuletti nähdessään naisia täynnä olevan hallituksen, vihdoin! Olen usein jäävännyt itseni sukupuolikeskustelusta työpaikoissa, jotka tulisi jakaa osaamisperusteisesti, sukupuoli on tässä kohtaa merkityksetön. Mutta sanotaaanko nyt vaikka näin, että ihan teidän naisten takia toivon tämän viisikon olleen vaan tosi huono tsägä, pienen otoskoon aiheuttama epäonninen sattuma osaamattomista naisista.

Joku varmasti tätäkin lukiessaan kirjoittaa ”mutku se kv-julkisuus on ollut niin hyvää Suomelle”… Voin kertoa, ei ole. Pääministerin tai viisikon saama positiivinen kv-julkisuus johtuu tietämättömyydestä, fanitetaan kaunista nahkatakkia tai seitsemällä eri kuvamanipulaatiolla hierottua todellisuudesta irtautunutta IG-naamaa ymmärtämättä yhtään mitä se pitää sisällään. 

Toimittajakunta koostuu vihervasemmistolaisista woke- ja cancel-hörhöistä

Mediaa on jo pitkään ohjannut valtava vääristymä todellisuudesta. Valtaosa toimittajista on aatteltaan vihervasemmistoa, arvioiden mukaan jopa yli 80 prosenttia valmistuvista toimittajista on kallellaan vasemmalle. Tässä kohtaa jo ala-astematematiikan ymmärtäminen riittää kertomaan miksi suuri osa medioista on niin kovin asenteellisia ja julkaisee jatkuvasti täysin irti todellisuudesta olevia tarinoitaan.

Pahimpia esimerkkejä tästä vääristymästä ovat jo pidemmän aikaa olleet YLE ja HS. Toisaalta HS voi kaupallisena mediana toimittaa ihan mitä haluavat, valtion omistama YLE taas sen sijaan ei mielestäni voi. HS:n jutuista maksu perustuu vapaaehtoisuuteen, kun taas mitälie pillupäiväkirjoja ja kehopositiivisuus-kuraa täyteen miinoitetun Ylen ylipaisuneen henkilöstön ja toiminnan yli puolen miljardin kulut maksaa Suomen kansa ja vieläpä pakotetusti. YLE toimittaisi tehtävänsä varsin hyvin puolikkaalla budjetilla, jopa alle, ja päivittäin kurkut silmilllä äänimaljahoitojaan toisilleen antavat Ylen lämpimän ofiisin suojatit pääsisivät etsimään ihan oikeasti jotain tuottavaa työtä. 

Vähän valistuneemmat lukijat ovat jo aikoja sitten huomanneet näiden kahden em. median yksioikoisuuden kv- ja etenkin jenkkimedioita lainatessa. Lähes poikkeuksetta otsikot on luotu demokraatti-omisteisten medioiden uutisista, joka on ollut omiaan lisäämään uutisvääristymää maasta, joka on kaksipuoluemaa myös mediakentällä.

Mikä neuvoksi?

Tyhmät päättäjät ovat seurausta tyhmästä kansasta, niin yksinkertaista se nyt vaan on. Sen verran toki pitää antaa synninpäästöä ettei nykyisellä palkkatasolla varustettu eduskunta ole kovinkaan kilpailukykyinen houkuttelemaan eri alojen parhaita riveihinsä, pikemminkin päinvastoin. Mutta kuten otsikko kysyy, missä kohtaa Suomesta tuli näin saatanan suuri Hölmölä? Missä kohtaa kantasuomalaisista tuli näin täysiä lapasia, joille menee melkein mikä tahansa läpi ja eduskuntaan päädytään äänestämään suurimmat tunarit? Missä kohtaa suomalaiset sysäsivät itse aiheuttamat ongelmansa tai saamattomuutensa yhteiskunnan syyksi?

Miten Suomen olisi sitten mahdollistaa nostaa tästä kaikkien aikojen suosta? Missä Suomi pystyy kilpailemaan, kun ilmastommekin on yksi planeetan epähoukuttelevimmista? Tähän kun yhdistää jatkuvasti lisääntyvät järjettömät kansainväliset sopimukset, jättikorkean verotuksen, pienet palkat ja suuret kulut, niin aika hankalaa on Suomi Oy Ab:n houkutella yhtään osaajaa yhtään mihinkään, paitsi sosiaaliturvan varaan, siinä olemme maailman ehdotonta eliittiä. Maahanmuuton tuomat ongelmat jo mainitsinkin, Suomen olisi korkea aika pisteyttää maahanmuuttajat ja valtiot, nykyiset kohteet ovat antaneet näyttöjänsä jo aivan liian pitkään.

Kovin monella päättäjällä ei ole mitään oikeaa kosketusta Suomessa tapahtuneisiin muutoksiin, etenkin jos puhutaan kasvukeskuksien maahanmuutosta, ghettoutumisesta, jengirikollisuudesta ja turvattomasta koulutiestä. Minulla on tähän melko tarkka tuntuma oman historiani kautta, näin vierestä mitä siellä tapahtui ja tapahtuu. Suuri osa ystävistäni asuu edelleen samoilla huudeilla, jotka ovat muuttuneet lähes peruuttamattomasti. Minun lapsuudessani koulurauhaa ei määrittänyt vanhempien varallisuus, näin on nykyään jo ikävän monella alueella. Kirjoitin tästä jo yli 10 vuotta sitten, viimeksi isommin vuonna 2016. Silloin tuli ties mitä leimoja ja solvauksia, nyt on ollut hiljaisempaa. Samalla ymmärrän ettei moni uskaltanut ottaa voimakasta kantaa koska pelkäsi marginaalin ja median lyömää leimaa, syystäkin. Lainatakseni tätä jatkuvasti väärässä ollutta marginaalia, pelolle ei saa antaa valtaa. Viimeistään nyt olisi aika avata suuta julkisesti, ainaisten yksityisviestien sijaan.

Ja tuossahan ne vastaukset oikeastaan tulivatkin. Kaikkea yllä mainittua voimme ihan itse muuttaa paitsi ilmastoamme, se ei lämpene tarpeeksi nopeasti pelastaakseen entisen sivistysvaltio Suomen, ei vaikka Elokapina muuta väittäisi. Yrittäjyysmalliin löytyy hyviä esimerkkejä vaikkapa Virosta, joka osaa myös monet muut asiat Suomea paremmin. Siis valtio, joka pääsi irti Venäjästä vain muutama kymmenen vuotta sitten, sellainenkin valtio on jo ajanut ohitsemme lähes kaikessa.

Scroll to Top
KATSO KASINOBONUKSET