Valavuori: ”Sanna Marin valehteli, taas”

Home » Valavuori: ”Sanna Marin valehteli, taas”

Voit toki yrittää mutkuttaa tuon muuksi, mutta se ei mutkuttamalla muutu. Eikä tämäkään ole se kuuluisa eri asia. Sanna Marin valehteli koko Suomelle jälleen kerran, tällä kertaa jäi toki siitä myös kiinni. Marin vakuutti useaan otteeseen ennen vaalitulosta ettei hän ole lähdössä minnekään, hän kantaa vastuun äänestäjilleen ja hoitaa kansanedustajapestinsä, kävi vaaleissa miten tahansa.

Sanna Marinin suosio on perustunut kahteen asiaan: Hyvään puhe- ja esiintymistaitoon sekä muodikkaaseen presenssiin. Jos olet eri mieltä, olet väärässä. Valitettavasti kumpikaan edellä mainituista asioista ei tuo mitään kompetenssia yhtään mihinkään yhteisten asioiden hoitoon, etenkin kun Sanna Marinin avatessa suunsa vastuu siirtyy täysin kuulijalle. Hyvänä esiintyjänä Marin pystyi kuitenkin peippaamaan uskomattoman monet ajattelemaan, että puheiden takana olisi edes jonkinlaista taitoa yhteisten asioiden hoitoon, mutta kun ei ollut.

Useista toimittajista tuli Sanna-faneja ilman minkäänlaista kriittistä otetta varsinaiseen työhön ja tuloksiin. Sanna nyt vaan oli niin cool, kun osasi olla Ruisrockissa samaan aikaan kun olisi pitänyt hoitaa miljardeja Suomelle maksanutta Uniper-keissiä. Marinin pääministerikaudella Suomi velkaantui ennätyksellisesti ja Marinin ainoa päämäärä oli tehdä itsestään suosittu brändi suomalaisten kustannuksella, tässä hän onnistuikin loisteliaalla tavalla, kiitos satuihin uskoneiden hölmöläisten.

Toki Marin valitteli tätä suosiotaan uudelle bestikselleen Maria Veitolalle tuikitärkeässä yökyläilyssä ja toivoi uutisoinnin hiljenevän pääministerikauden jälkeen, hän kun ei haluaisi olla julkisuudessa niin paljoa ja haluaisi pitää yksityiselämänsä yksityisenä avaten sitä milloin minkäkin lehden tai median palstoilla. Yksityiselämästä olisi helppoa piikitellä lisää, mutta se olisi alhaista ja jokainen eläkööt yksityiselämäänsä kuten haluaa. Toki pääministerin yksityiselämä ei ole kovinkaan yksityistä. Sanotaan nyt vaan ihan kohteliaasti näin, että kovinkaan moni niistä Sannan meriselityksistä erilaisiin bileisiin ja seikkailuihin liittyen ei pitänyt paikkaansa, mutta jostain syystä media nieli lähes kaiken.

Ja sitten tähän uuteen duuniin…

Voita unelmien kisamatka Miamiin katsomaan Messiä & Tayloria! Tästä kisaan mukaan!

5 tähden pikakasino vedonlyönnillä! 

5.0


Ihan ensiksi kättä pystyyn virheen merkiksi. Itsekin sorruin alkuun uskomaan, että Marin saattaisi välillä jopa ajatella muuta kuin itseään, hän puhui ja esiintyi niin hyvin. Nopeasti tuli kuitenkin liikaa virheitä ja suoranaisia valheita, joiden otoskoko alkoi olla jo riittävä kertomaan, että mistään sattumista tässä ei ole enää kyse. Korona pelasti Marinia paljon, ilman koronaa noin osaamaton pääministeri olisi voinut saada vieläkin pahempaa jälkeä aikaiseksi. Koronan piikkiin pystyi laittamaan melkein mitä tahansa ja kansa uskoi.

Sanna Marinin urakiito kaupan kassalta maailman poliittiseen eliittiin on ollut huikaiseva, se on täysin kiistatonta, suorastaan nerokasta. Siihen tarvittiin paljon pokeria ja tarpeeksi hölmö uhri, tässä tapauksessa riittävä määrä hölmöjä Suomen kansalaisia.

Äänestäjilleen keväällä valehdellut Marin petti paljon muitakin kuin 35 628 äänestäjäänsä. Varsin monet äänestivät taktisesti ja demarit saivat paljon myös muiden kuihtuneiden vasemmistopuolueiden ääniä, jotta SDP olisi säilynyt suurimpana, kiitos Sannan vakuuttelun. Varmasti jäi hyvä maku kaikille teille satuihin uskoneille, teitä vietiin litrojen mitalla sinne kuuluisalle kebab-kioskille. Tappion lisäksi suuri johtajakin petti teidät ja katosi täysin kuvasta. Oikeasti suuren johtajan tuntee muuten siitä, että juuri tappion hetkillä hän on suurimmillaan eikä katoa mihinkään. Tässäkin kohtaa Sanna ajatteli vain ja ainoastaan itseään, ei joukkuettaan. Sosiaalisen median tykkäyksiä siirryttiin hakemaan yhä enemmän festareilta ryhdikkään johtamisen sijaan. Siis niitä, joita hän ei enää itse halunnut pääministerikautensa jälkeen.

Rakastan menestystarinoita ja kunnioitan suuresti ihmisiä, jotka aidosti haluavat yhteistä hyvää. Arvostan myös suuresti ihmisiä, jotka yrittäessään tekevät virheitä ja nostavat kätensä pystyyn virheen merkiksi. Sanna Marin ei ole pystynyt mihinkään näistä. Marin on ollut alusta lähtien vain omalla asiallaan suomalaisten kustannuksella ja vika on ollut aina jossain muualla kuin peilissä. Oikeasti edes jossain rehellinen ja muita ajatteleva johtaja olisi todennut seuravaa: ”Olen hyvin pahoillani, tiedän että useat äänestäjäni pettyvät tähän ratkaisuun. Sain työtarjouksen, josta en voinut kieltäytyä ja jota tuskin olisi tullut vastaan enää uudestaan. Pyydän anteeksi, että lupasin keväällä teille jotain ihan muuta.”

Kukapa meistä ei vastaanottaisi paljon nykyistä parempaa palkkaa, oli rahan alkuperä sitten lähes minkälainen tahansa ja etenkin jos sitä on luvassa moninkertaisesti lisää nykyiseen tilanteeseen nähden ja samalla myös valta kasvaa. Itse ainakin ottaisin, enkä minä ole mikään tuomitsemaan saudien rahaa tai kulttuuria. Emme me länsimaalaiset ole niin hyviä, muita parempia ja kunniallisia kuin monesti luulemme olevamme, sitä paitsi meidän mielipiteillämme on lopulta hyvin pieni merkitys, niin vähän meitä on.

Noh, hölmö kansa sai mitä tilasi. Suomalaisten onneksi Sanna Marin ei jatka tuhkimotarinoitaan suomalaisten laskuun vaan seuraava työn tilaaja on sotarikollisenakin pidetty Tony Blair, joka palkkasi Marinin instituuttinsa tai mihin lie ajatushautomoon töihin. Instituutin, jonka rahoitus on tullut mm. oligarkilta ja saudeilta. Marinin työtehtäviin kuuluu hänen omien sanojensa mukaan eri maiden hallitusten ja johdon neuvomista, onnea vaan! Jännä nähdä alkaako jopa saudien kassassa näkyä pohja Marinin ajatushautomon seurauksena.

Toki eduskunnasta ei lähdetä ihan noin vaan, eduskunnan pitää vielä hyväksyä eroanomus.

”Päätimme jättää sen pöydälle – ainakin niin pitkäksi aikaa, että ehdimme tutustua sekä vallitsevaan ja vallinneeseen käytäntöön, että tähän instituuttiin, jonka palvelukseen hän on siirtymässä”, eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho sanoi Ilta-Sanomille.

Miten muuten nyt se jengi, joka tuomitsi Qatarin MM-kisat, puolusti naisten oikeuksia ja boikotoi kisoja… Meinaatteko nyt tuomita Sanna Marinin, tämän suuren naisten oikeuksien puolesta taistelevan supertähden, jonka yksi isoista palkanmaksajista on nyt se sama ja tuomittava, väärästä, naisia alistavasta kulttuurista tuleva likainen raha?

Sanna Marin muuten lainasi Madeleine Albrightia jokin aika sitten mystisessä päivityksessään.
”Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta muita naisia”, lainasi Sanna. Korjaan tätä hieman.

”Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta muita naisia ja ota vastaan naisten oikeuksia puolustavaa saudien rahaa.” Noin. Nyt se lainaus on oikein. Sannalta vaan unohtui pari sanaa lainatessaan Madeleine Albrightia. Get over it.


© Copyright 2023 Mummorulla.com