Valavuori: ”Tuomas Iisalo on suomalaisvalmennuksen supernimi – valittiin Mestarien Liigan & Bundesliigan parhaaksi valmentajaksi”

Home » Valavuori: ”Tuomas Iisalo on suomalaisvalmennuksen supernimi – valittiin Mestarien Liigan & Bundesliigan parhaaksi valmentajaksi”

Oma polku, se kuvaa parhaiten Iisalon veljesten, Tuomaksen ja Joonaksen määrätietoista työtä kohti Euroopan ja maailman valmennuseliittiä. Loviisasta lähtöisin olevien veljesten polku ei ole mennyt missään kohtaa perinteisen kaavan mukaan tai Koripalloliiton osoittamia reittejä pitkin.

Veljekset valitsivat täysin oman reittinsä, uskoivat omaan pitkään työstettyyn filosofiaansa, jossa isona vaikuttajana on ollut aina vastavirtaan uinut pitkän linjan koripallovaikuttaja Harri Mannonen. Ja kenties juuri siksi veljekset ovat nyt siellä missä ovat, molemmat selkeästi Suomen kovimpia seurajoukkuevalmentajia, molemmat Bundesliigan päävalmentajia. Veljeksistä vanhempi, Tuomas, palkittiin jo toistamiseen Bundesliigan parhaana valmentaja ja tänään tuli lisää kristallia kaappiin, kun Tuomas äänestettiin koriksen Mestarien Liigan parhaaksi valmentajaksi. Tuomaksen käskyttämä Bonn kaatoi eilisessä Malagan semifinaalissa Unicaja Malagan ja pelaa sunnuntain Mestarien Liigan finaalissa.

100% casino bonus 1000€ tai 100 % ilmaisveto vedonlyöntiin
5.0

100% 600€ asti ja 50 ilmaiskierrosta 

5.0

200% aina 200€ asti + 10% käteispalautus

5.0


Tunnen molemmat veljekset melko hyvin. Tuomas tuli Kouvolasta Honkaan ja oli kämppikseni ensimmäiset kuukaudet, sorry siitä Tuomas. Joonas tuli meille Biisoneihin apuvalmentajaksi ja pariin kertaan otimme yhteenkin, kuten tulisieluisilla on joskus tapana. Etenkin näin jälkikäteen ajateltuna vuodet veljesten kanssa olivat äärimmäisen hienoja.

Molemmista veljeksistä on aina loistanut jättimäinen intohimo pelin opiskelua kohtaan, jatkuva 24/7 itsensä paremmaksi tekeminen, muiden ajattelumallien haastaminen ja haasteiden ratkaisu uusien ajatusten kautta. Veljekset opiskelivat myös jalkapallon gegenpressin pelifilosofiaa ja ottivat sieltä uusia välineitä korikseen, välineitä, joiden tulokset ovat olleet mielipuolisen hyviä. Iisalojen pelitapa vaatii pelaajilta äärimmäisen kovan fyysisen kunnon, joukkueella on jatkuva prässi ja paine päällä. Lyhykäisyydessään pelitapan määritelmä on: voita pallo itsellesi mahdollisimman nopeasti takaisin ja mielellään alueella, josta pääset heti iskemään itse.

Suomen Urheilugaalan Vuoden Valmentaja -äänestys pitäisi olla aika yhtä päätyä tämä vuonna. Kuten jo todettua, Tuomas Iisalo äänestettiin sekä Bundesliigan että Champions Leaguen vuoden valmentajaksi. Iisalon molempien veljesten nimi on niin kuuma, että ne herättävät jo mielenkiintoa myös rapakon takana tarunhohtoisessa NBA:ssa. En pitäisi mitenkään mahdottomana, jos jokin päivä näkisin veljeskaksikon NBA-joukkueen puikoissa.


© Copyright 2023 Mummorulla.com