Emil Ruusuvuori uran toiseen ATP-finaaliin!

Home » Emil Ruusuvuori uran toiseen ATP-finaaliin!

Emil Ruusuvuoren loistava kauden avaus vei suomalaispelaajan jo loppuotteluun Hongkongissa. Finaalin voittajalle on luvassa palkintorahoina 100 640 dollaria ja kakkoselle 58 750 dollaria.

24-vuotias Ruusuvuori (ATP-69) kohtasi uransa kahdeksannessa ATP-välierässä tutun itävaltalaisen Sebastian Ofnerin (ATP-43). 27-vuotias Ofner asteli otteluun uransa parhaassa vireessä ja haki uransa ensimmäistä ATP-finaalipaikkaa; Ruusuvuori puolestaan tavoitteli toista loppuottelupaikkaansa kiertueella. Ruusuvuori ja Ofner olivat kohdanneet kerran aikaisemmin Davis Cupissa 2019, silloin suomalaispelaaja oli vahvempi 6-3, 6-4.

Kovien peruslyöntien sävyttämän tiukan ottelun voittoon pelasi suomalainen erälukemin 4-6, 7-5, 6-3. Läpi ottelun vahvasti syöttänyt Ofner ei kyennyt ratkaisevassa erässä pysymään suomalaisen kyydissä, jonka syöttö teki ratkaisevan eron; Ruusuvuori syötti kolmannessa erässä kuusi ässää ja voitti komeasti 16/18 ykkössyötöstään. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 12 minuuttia.

”Tuntuu erittäin hyvältä. Erittäin tiukka ja tasokas ottelu. Koitin pysyä vain mukana ensimmäisissä erissä; hän syötti todella hyvin ja pelasi aggressiivisesti. Kolmannessa yritin tehdä kaikkeni jatkuvan taistelun kautta ja hänelle asiat mahdollisimman vaikeaksi”, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

Sunnuntaisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 10.30 alkaen tulee vastaan joko ykköseksi sijoitettu Andrey Rublev (ATP-5) tai Juncheng Shang (ATP-183). Ruusuvuori voitti Rublevin pelaajien viimeisimmässä kohtaamisessa viime vuonna, mutta Rublev johtaa keskinäisiä 2-1. Shangia ei suomalaispelaaja ole kohdannut. Finaalia voit seurata MTV Katsomo+ puolelta tai TennisTV:stä.

”Aion mennä ja nauttia finaalista. Shang on pelannut hienosti läpi viikon ja Andreysta ei tarvitse paljoa sanoa, sillä kaikki tietävät kuinka hyvä hän on.”

Finaalipaikka nostaa Ruusuvuoren maailmanlistalla lukemaan 50.

Tiedote: Tennis.fi

Mummon suosikki! Tuplaa ensitalletuksesi aina 100€ asti

5.0


150% aina 150€ asti
5.0

Uutuus! 100% non sticky bonus 300€ asti

5.0

Valonnopeat kotiutukset

5.0
© Copyright 2023 Mummorulla.com