Valavuori: Ehdollinen vankeus & yhdyskuntapalvelu suoritettu, liiketoimintakieltoni päättyi tänään

Home » Valavuori: Ehdollinen vankeus & yhdyskuntapalvelu suoritettu, liiketoimintakieltoni päättyi tänään

Rangaistus kärsitty ja myös kolmen vuoden liiketoimintakieltoni päättyi tänään. Edelleenkään en hae ainuttakaan tekosyytä omiin virheisiini, olin syyllinen, kuten 3 vuotta sitten kirjoitin. Vedin ihan itse vituiksi, katkeroiduin ja painelin täysillä päin seinää.

Yhden asian haluan silti todeta, asian, josta en ole koskaan julkisesti puhunut. Se miten valtion rahapelimonopoli tuhosi elinkeinoni ja vuosien työni, se oli melkoisen julmaa ja monin paikoin täysin laitonta suomalaista korruptiota. Olen päivästä yksi taistellut tuota monopolia ja korruptiota vastaan, taistellut elinkeinoni puolesta, avoimen lisenssimarkkinan puolesta ja yrittänyt faktojen valossa kertoa miten paljon Suomi on tuon korruption vuoksi menettänyt rahaa. Monopolikorruptio ei tuhonnut ainoastaan kansainväliseen rahapelialaan liittyvää elinkeinoani vaan myös monet urheiluun ja mediaan liittyvät työt, koska olin kuulemma väärässä ja monopolin puolella piti seistä, jos halusi tiettyjä töitä saada. En seissyt, koska tiesin olevani oikeassa ja tein omasta elämästäni paljon hankalampaa mitä se olisi voinut olla. Olisin vain voinut olla hiljaa ja mennä muiden lampaiden mukana monopolin talutusnuorassa kohti kivoja pestejä. Tein itsestäni persona non gratan ja se oli täysin oma valintani.

Olin saanut vuosien työlläni luotua jo aika merkittävää exit-arvoa, joiden varaan tulevaisuuttani laskin. Tuo työ suoranaisesti varastettiin valtion monopolin toimesta yhdessä yössä ja kimppuuni usutettiin myös usea merkittävän monopolirahoitteinen media, jotta näyttäisin mahdollisimman huonolta ja suomalaisille vuosikymmeniä suollettu valhe ”suomalainen voittaa aina” voisi häiriöittä jatkua. Edelleenkään, tämä ei miltään osin oikeuta tästä elinkeinon tuhoamisesta seurannutta omaa virhettäni, josta sain täysin ansaitun tuomion. Minua vaan yksinkertaisesti vitutti niin paljon, että ajoin täysillä päin seinää seurauksista välittämättä. Kun kivijalkani vietiin, samalla kaatui kaikki muukin ja kontrolli katosi täysin, olin todella pohjalla vailla mitään suuntaa ja korkki narahti huolella auki.

Nyt vuonna 2024 Veikkauksen arvosta on syöty miljardeja ja suomalainen urheilu sekä media on menettänyt miljardeja, kiitos monopolin. Samaan aikaan monopolia aina ehdoitta ja täysillä valheilla puolustaneet korruptioringin jäsenet antavat lausuntoja mediaan kuinka Suomen siirtyminen lisenssimarkkinaan on paras vaihtoehto. Voitte ehkä kuvitella kuinka paljon tämän näkeminen saattaa itseäni vituttaa. Yksikään jatkuvia valheita rahapelialasta syöttäneistä monopolin edustajista ei ole edes vaivautunut myöntämään olleensa väärässä.

Suomi saanee vihdoin lisenssimarkkinan vuonna 2026 ja Veikkaus pääsee kilpailemaan myös kansainvälisistä asiakkaista, toki noin 15 vuotta myöhässä. Olen tuonkin mainitun 2026 ajankohdan suhteen varsin skeptinen tietäen maksimaalisen hitaat prosessit. Veikkaukselle toivon pelkkää hyvää, minua on usein harmittanut hienon suomalaisen peliyhtiön puolesta, jossa usea kaverinikin työskentelee. Johtuen monopolilainsäädännöstä, Veikkaus on ollut jo vuosia puuhun sidottuna ja vailla mitään mahdollisuuksia kilpailla alati kiihtyvässä kv-kisassa. Kuinka typerältä idealta muuten tuntuisi internet-aikana perustaa yhtiö, joka voisi ottaa asiakkaikseen vain suomalaisia? Näin Veikkaus on joutunut toimimaan. Ajatella, jos Finnair saisi ottaa lennoilleen vain suomalaisia tai Supercellin pelejä voisi pelata vain suomalaiset.

Mitä omaan elämääni tulee, minulla sujuu hyvin vaikka olenkin edelleen persaukinen ja verovelkainen. Viimeisestä alkoholihuikasta tulee kohta viisi vuotta ja voin paremmin kuin koskaan. Yritän onnistua kansainvälisellä pelialalla ja kenties onnistunkin. Sekin on mahdollista etten onnistu, sellaista se yrittäminen on, mutta yrittämistä en lopeta. Ties vaikka joskus tekisin töitä kansainväliselle Veikkaukselle 😉

Verovelka

Alkuperäinen verovelkani oli hieman yli 400.000€, josta siis tuli tuomio. Valtion 7% korolla se velka huitelee tällä hetkellä kenties jossain 700.000€ paikkeilla, en edes tiedä tarkkaa summaa, voi olla vähän vähemmän tai vähän enemmänkin. Olen yrittänyt miettiä keinoja miten saisin sen maksettua, liiketoimintakiellon aikana se muodostui mahdottomaksi ja korko juoksi. Oikeuden tuomion johdosta verovelka vanhenee 20 vuodessa, kyllä luit oikein, ja se lienee silloin noin 2 miljoonaa eli viisi kertaa alkuperäinen summa. Edelleen yritän miettiä keinoja, jolla saisin tuon kuitattua, Suomessa työtä tekemällä se on mahdotonta kun edes korkoa ei saa maksettua. Ainoa tapa kuitata tuo on onnistua kansainvälisessä pelibisneksessä, jota ei saa vieläkään Suomesta käsin täysimääräisesti tehdä. Kuten jossain totesin, kenties on silti kaikille parempi, etten enää yritä Suomessa – vituiksi se menee kuitenkin.


Alla tekstini tuomiopäivänä 4. tammikuuta 2020.

Kolmen vuoden taistelu on ohi. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa, jatkaa oikeustaistelua useita vuosia tai myöntää syyllisyys syyteneuvottelussa. Valitsin jälkimmäisen.

Tilanne on juridisesti katsottuna yksiselitteinen: Minä olen myöntänyt syyllisyyteni. Sen seurauksena minut tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen ja kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Elämänhallintani oli näinäkin vuosina täysin kadoksissa, kuten olen avoimesti ja julkisesti kertonut. Minun olisi pitänyt pystyä hoitamaan nämä asiat paljon paremmin, mutta en pystynyt. Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä.

Tullut tuomio tarkoittaa itselleni lähtökohtaisesti kolmea asiaa: Ota vastaan rangaistus kuin mies, kanna vastuu ja hoida määrätyt velvoitteet. Näin myös teen.

Yli puolen miljoonan nettomaksu on iso velvoite, josta on haastavaa selviytyä, etenkin kun tuo summa kasvaa korkoa noin 7% per vuosi. Uskon ja tiedän selviytyväni ja saavani tuon kasaan. Toki tuomittu liiketoimintakielto hankaloittaa tätä tehtävää merkittävästi. Kerron aiheesta lisää keskiviikon Valavuori LIVE -ohjelmassa.

Haluan kiittää Lakiasiantoimisto Kari Uoti Oy:tä ja lukuisia muita minua tässä tapauksessa auttaneita. Haluan kiittää myös Suomen viranomaisia, etenkin poliisia todella asiallisesta kohtelusta tapausta käsitellessä.Mummon suosikki! Tuplaa ensitalletuksesi aina 100€ asti

5.0


150% aina 150€ asti
5.0

Uutuus! 100% non sticky bonus 300€ asti

5.0

Valonnopeat kotiutukset

5.0
© Copyright 2023 Mummorulla.com