Teemu Selänne: Nuorten urheilussa tulee säilyttää hauskuus – kertoi osuvan tarinan Wayne Gretzkyn junnuvuosista

Home » Teemu Selänne: Nuorten urheilussa tulee säilyttää hauskuus – kertoi osuvan tarinan Wayne Gretzkyn junnuvuosista

Kiekkolegenda Teemu Selänne vieraili jälleen Valavuori LIVE -talk show’ssa. Selänne jakoi kokemuksiaan ja näkemyksiään lasten ja nuorten urheilusta, joka on paikoin vedetty liian vakavaksi. Selänne painotti yksilötaitojen kehittämisen korostamista juniorimestaruuksien ja liian aikaisten pelitaktiikoiden sijaan.

Valavuori kysyi Selänteen muistoja omista junnuvuosista, Selänne painotti monipuolisuutta ja nälkää, jota kasvatti etenkin pitkät jopa kolmen kuukauden mittaiset kesätauot jääharjoittelusta. Tauolla pelattiin kaikkia mahdollisia muita lajeja ja toki aikaa kului paljon myös autotallissa vetoja harjoitellen, mutta jäällä ei todellakaan oltu 12kk vuodesta ja kun tuli aika palata jäälle, nälkää riitti.

Hall Of Fameen kuuluva kiekkoikoni jakoi omista junnuvuosistaan tietoa myös levon ja unen merkityksestä jo nuorella iällä. Selänteen tarina Wayne Gretzkyn juniorivuosista, jolloin maailman kaikkien aikojen parhaana pidetyn jääkiekkoilijan joukkue hävisi aina samaa vastustajaa vastaan, sekin kannattaa kuunnella.

Kaiken keskiössä kohti maailman huippua oli koko ajan ollut hauskuus, intohimo ja rakkaus peliä sekä kilpailua kohtaan. Lapulle annetut omatoimiset fysiikkaharjoitukset jäivät junnuna usein väliin, kun Selänne meni mieluummin pelaamaan futista, yleisurheilemaan tai mitä milloinkin, treenaamaan, jota hän ei kokenut varsinaisesti treeniksi. Varsinaisen voimaharjoittelunkin Selänne aloitti yllättävän myöhäisellä iällä.

– Mun tärkein legacy ei ole Stanley Cupin voitto tai maalikuninkuudet tai muutkaan meriitit. Mulle tärkeintä oli tulla joka aamu hallille hymyillen, oltiin sit voitettu tai hävitty, se nautinto, se on mun tärkein legacy, jonka olen saanut kuulla pelikavereilta, sanoi Selänne.

Asiapitoisen keskustelun lomassa välillä vaihdettiin myös vapaalle ja kerrattiin Kivenlahden nuoruusvuosien tapahtumia. Vetikö kentän vaksi lämärimaalin Kivenlahden kentältä Laurinlahden kentälle ja parkkeerasiko Selänne prätkänsä punttisalin eteiseen?

Koko jakson näet ilmaisesti tästä tai voit kuunnella sen myös Spotifysta heti keskiviikkona.Mummon suosikki! Tuplaa ensitalletuksesi aina 100€ asti

5.0


150% aina 150€ asti
5.0

Uutuus! 100% non sticky bonus 300€ asti

5.0

Valonnopeat kotiutukset

5.0

© Copyright 2023 Mummorulla.com